1 Ocak 2015 Perşembe

Yeni Kahve Mekanlari Lazim Diyenlere....

Evet, 2015'in ilk yazisini da yeni acilan kahve mekanlari uzerine yazayim dedim:)

Cay bahcesi konseptinin oldugu ulkemizde bile bu kadar kahvesever olduysak gercekten global bir dunyada yasamiyoruz da ne yapiyoruz sorusu aklıma gelmiyor degil.

Simdi Besiktas-Macka-Tesvikiye diyerek Tunel'e uzanacagiz:) Baslayalim Besiktas'tan bakalim. 

Le Chat Noir Coffee Shop-Besiktas
Besiktas Ihlamurdere Caddesi üzerinden ilerlerseniz sag tarafta, Murat Muhallebicisinin oldugu tarafta ikinci araliktan girdiginizde "Le Chat Noir Coffee Shop" karsiniza cikacak. Ufacik ama sevimli bir yer. 



Mekanin en buyuk özelligi calisanlari ve samimiyetleri sanirim. Kahveleri masanizda gozunuzun onunde demliyorlar. Mesela ben vanilya suruplu istemiyorum cok sekerli oluyor o yuzden sade iceyim dedim, usenmeden kagit filtreyi hafif vanilyo aromasi koyup kahveyi oyle demlediler ve o cok sekerli tat olmadan vanilyali kahve icebilmis oldum:) Ayrica ayin bir haftasi Pazarlari coffee partyler veriyorlar, boylece hem networking yapiyorsunuz hem de bir cok kahveden tatma sansiniz oluyor. 2014 Eylul ayinda acilan bu kahve mekani bence tutar:)
Akali- Macka
Simdi gelelim en yenilerden birisine. Macka'ya uzandik Besiktas'tan. Suleyman Seba caddesi uzerinde, Validecesme Taksi duraginin arasindan giriyorsunuz, saga donuyorsunuz sokagin sonundaki kırmızı brandali yerden hemen sol yaptiginizda karsiniza cikiyor "Akali". Cok kendi halinde bir yer olmus. Kasim 2014'de acilmis. Kahvaltilari bayagi unlu, iceride yer bulmak zor oluyor. Kahveleri ise gercekten basarili. Kronotrop'tan aliyorlarmis kahveleri. Burasi tam bir NYC stili,mahallenin yerlilerinin her daim ugradigi bir mekan izlenimi birakiyor insanda. 


Akali icerisi- Macka
Akali'nin en güzel yani herseyin gozunuzun onunde yapilmasi. İcerisinin dekorasyonu da zaten gayet dogal bir sekilde tasarlanmis. Sanki raftan uzanip bardaginizi alip kendi kahvenizi koyacak gibi:) Ayrica kahvenizin yaninda brownie oneriyorum, gayet basarili. Dedigim gibi sansliysaniz yer bulabilirsiniz:)

Minoa Cafe içi
Simdi gelelim son zamanlarin en guzel bookstore&cafe konseptine. Yine Macka'da Suleyman Seba caddesi uzerinde hemen gozunuze carpacak "Minoa". 2014 yaz aylarinda acildi bu guzel mekan.
Minoa-Macka

Minoa Alt Kat
Yazin bahcesinde de oturabiliyorsunuz. İcerisi 2 katli bir kitapci. Her turlu kitabı bulabilirsiniz iceride. Yabanci yayinlar da mevcut. Merdivenlerin tatliligi, giristeki camli yerde duran kedinin sevimliligi gorulmeli bence. Sag tarafta kafesi var. Minoa Granola'yi oneriyorum kahvenizin yanina. Gunluk tatlilar mevcut birde. İcerisi bilgisayarini acip calisanlara, kitabini okuyanlara, cok sevdigim  eski Istanbullu dedigimiz Mackali teyzelerin muhabbetine taniklik ediyor. Dip not olarak ne yazikki Pazar gunleri acik degil bu guzel yer. 
Sunday-Tesvikiye
 Simdi Macka'dan Tesvikiye'ye cikiyoruz. Hemen Tesvikiye Cami'nin arka kapisindan ciktiginizda karsiniza gelecek yeni kahvesever mekanin adi "Sunday". Sundaying at Sunday diyesim geliyor mekanin adini ve kendisini gorunce:) Cunku tam bir Pazar modu hakim ortamda. 



Sunday ust kat-Tesvikiye
Mekan 2 katli ve ust katinda tam bloggerlar ve freelance calisanlar icin calisma masalari tasarlanmis diyebilirim. Los isikli cok pratik masalar konulmus; alt kati ve disariyi gorebiliyorsunuz bu masalardan. Menu kahve ve tatlidan olusmakta. Julius Meinl kahveleri kullanilmakta ve gayet basarili bir sekilde servis ediliyor. 2014'un son suprizlerinden Sunday. Soguk kis gunleri icin ideal bir yer. Nisantasina bu kadar yakin ve sessiz, kendi halinde bir yer zor bulunur derim. 

Sunday alt kat- Tesvikiye
Simdi biraz uzaklasiyoruz ve Tunel tarafina gidiyoruz:) Metro Sishane cikisini bilirsiniz, hani Miss Pizzanin oldugu. Iste o cadde (Mesrutiyet Caddesi) uzerinde Miss Pizza'ya gelmeden kosede gozunuze carpacak "Noir Pit Coffee". Tam bir corner coffee shop burasi:) Kosede olmasi, icerisinin kırmizi atmosferi, kalabalik dizayni, insanin icine isliyor birden.

Noir Pit Coffee- Sishane
Ayrica kahveyi sunduklari bardaklar gorulmelik diyorum. Benimkinin uzerinde Relax your mind yaziyordu mesela:) Tatli kismindan hic bahsetmiyorum:)


Isterseniz ust kattaki kucuk alanda takilabilirsiniz, isterseniz disarida yandaki kucuk alaninda takilabilirsiniz. Sishane icin cok gerekli bir yerdi diyorum ve herkese oneriyorum...

Bu yazi icin son duragimiz da Sishaneden ilerisi Galata:) Son yillarin gozde semti Galata:) Benim de tesadufen buldugum bu kahve mekanini da yazmak istedim yeni bir yer arayanlara. 

Cafe Galata-Galata
Galata kulesinin dibindeki meydani bilirsiniz, hemen kosedeki bakkaldan asagi indiginizde saginizda Sensus sarapevinin giris kapisi belirir. Dumduz asagi inmeye devam edin, ve saga dogru dondugunuzde karsiniza cikacak "Cafe Galata". Kendi haline, genelde civardaki turistlerin takildigi bir kahve mekani burasi. İlginizi cekebilir, bir gozatin derim:)

Evet 2015, sevdiklerimizle kahvelerimizi icecegimiz, yeni yepyeni yerlerde, yepyeni deneyimlerimizi aktaracagimiz bir yil olsun diyorum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder